Minden amit a Zöld TURMIX-ról tudni érdemes!

Azt sokszor hallhatjuk, hogy az élelmiszerekben nincs elég tápérték, így ezek nem táplálékok, csak élelmiszerek. Ráadásul nagyrészük inkább vegyipari termék, mint ennivaló, igaz, az íze jó és ez a csapda! Felmerülhet a kérdés, akkor honnan vegyünk egyáltalán táplálékot?  
Az élelmiszerek, finomított, feldolgozott termékek, és szinte mindent megfőzve, puhán eszünk. Lassan ott tartunk, hogy nem tudjuk megrágni a nyers ételeket. A nyers ételekben azonban enzim található. Ezektől élő az élő, valamint ezek biztosítják az élő szervezet megfelelő működését, tehát a hibák javítását és a támadások (vírusok, baktériumok, mikrobák) kivédését.

Főzés során az enzimek elpusztulnak, a tápérték (ami egyébként is alacsony) nagymértékben lecsökken. Feldolgozásukhoz a szervezet saját enzimkészletét (ami nem áll korlátlanul rendelkezésre) használja fel, ahelyett, hogy az „üzemviteli és ellenőrző” szerepüket végeznék, azaz a megelőzés, fenntartás és öngyógyítás tevékenységét. Így ez az egyik fő oka a degenerálódásnak (a normálistól való eltérésnek) és így a betegségeknek. A nyugati ember étrendje gyulladáskeltő! Miért van az, hogy az orvostudomány nagyfokú fejlődése ellenére is egyre több a degeneratív betegség?
Az enzimjeink fogynak a főtt ételek miatt.

A zöldturmixok éppen ezért tökéletesen alkalmasak arra, hogy az egészséges működésünkhöz szükséges nyers étel, - ami ideális esetben 70% kellene hogy legyen napi táplálékunknak- mennyiséget már reggel, vagy a délelőtti órákban bevigyük szervezetünkbe. Lehet, sosem rágcsálnánk el egy csokor petrezselymet, friss pitypanglevelet, vagy egy marék bébispenótot a reggeli szendvicsünk mellé, azonban ha almával, érett banánnal, vagy az éppen szezonális gyümölcsökkel (meggyel, eperrel, barackkal, körtével)és vízzel kombináljuk, frissítő-élvezetes italként könnyedén elfogyaszthatjuk. Akár 2 litert is!

A turmixolással pedig feltörjük a rostokat, ezáltal könnyebben emészthetővé és hasznosulhatóvá tesszük, ezen kívül tetemes mennyiségű zöld levelet tudunk elfogyasztani pillanatok alatt, jóízűen. A zöld turmixok elkészítésének csak a fantáziánk és a gyümölcsök, zöld levelek fellelhetősége szab határt.
A zöld levelekben, salátafélékben pedig rengeteg a klorofill. Nem léteznénk napfény nélkül. Az élő szervezet számára a klorofill legalább olyan fontos, mint a napfény.A növények a nap energiáját jórészt klorofillben tárolják. Így mondhatjuk, hogy a klorofill folyékony napfény. A klorofill fogyasztásával szinte napfényben fürdetjük szerveinket. A klorofill molekula hasonló a vérben levő egyik hemoglobin molekulához. A klorofill óvja a testünket, tisztítja, gyógyítja szerveinket, sok kórokozó baktériumot és gombát, sőt daganatsejteket is elpusztít sok más előnyös hatása mellett.

A ZÖLD TURMIX napi fogyasztása, a legjobb megoldás a sok klorofill bevitelére, ami segít rendbe tenni és fenntartani a megfelelő bélflórát, így egészségünk helyreállításában és a megelőzésben is óriási szerepe lehet. Méregtelenítő lúgosító hatású. Segít a sav-bázis egyensúly beállításában
 

A klorofillben, enzimekben, vitaminokban, bioelemekben és ásványi anyagokban gazdag zöldturmix jótékony hatása összefoglalva:

A szervezetbe kerülve azonnal a véráramba jut.
Javítja a vérképet
Segít a rák megelőzésében.
Vasat juttat a szervezetbe, így enyhíti a vérszegénységet.
Vérképző, így növeli a vörös vértestek számát.
Vérhígító és vértisztító hatású.
Segíti a méregtelenítést és a savak kiürítését.
Lúgosítja, tisztítja a szöveteket és eltávolítja a méreganyagokat a sejtekből – segíti a méregtelenítést.
Közömbösít számos, élelmiszerrel a testbe juttatott mérget.
Javítja a vérkeringést.
Tisztítja és szagtalanítja a beleket, enyhíti a gyomorbántalmakat.
Segíti a vese és a máj tisztulását.
Jótékonyan hat a menstruációra.
Javítja a vérzékeny betegek állapotát.
Fokozza a tejelválasztást.
Csökkenti a gyulladásos eredetű fájdalmakat, így pl. a torokfájást, májgyulladást és a mandulagyulladást is.
Pusztítja a sebekben elszaporodó baktériumokat.
Gyorsítja a sebek, megnyugtatja és segíti a fekélyek gyógyulását.
Megszünteti a testszagokat.
Kiváló száj- és toroköblítő, mivel tisztítja és erősíti a fogínyt és megszűnteti a rossz szájszagot.
Segíti az anyagcserét, enyhíti az aranyér okozta fájdalmat..
Fokozza a sejtlégzést.
Előmozdítja a hurutos váladék távozását.
Javítja a lábak vérkeringését, így enyhíti a visszeresség okozta panaszokat is.
Javítja a látást.
Előnyös reumás panaszoknál, köszvénynél.
Csökkenti a fáradtságot.
Növeli a vitaminok és ásványi anyagok hatását.
Javítja a szervezet oxigén koncentrációját.
Segíti a felszívódást, így a táplálék hasznosítását is.
Erős antioxdáns, így védi a sejteket.
Optimalizálja a szervezet működését és FENNTARTJA az EGÉSZSÉGET!