termék

Mi is az élő étel? 

Egyszerűen fogalmazva olyan étel, amelyek mint a nevük is mutatja, még élnek és növekszenek, mint például zöld növények, gyümölcsök, csírák, olajos magvak. 
 
Az ételkésztés során nincs főzés, sütés , az ételeket nem hevítjük 42 fok fölé, így nem pusztulnak el a létszükséges enzimek, vitaminok, tápanyagok.  Kizárólag aprítással, darabolással, turmixolással, aszalással készülnek. Nem tartalmaznak  semmiféle feldolgozott vagy finomított élelmiszert, sem színezéket, sem aromákat, sem lisztet, sem cukrot.
A növényi alapanyagoknak köszönhetően laktóz, glutén, tojásmentes.
 
Az általunk felhasznált alapanyagok döntő többsége biogazdálkodásból származó termék ( Bio-Kontroll Hungária tanúsítvánnyal rendelkező) , illetve őstermelői minőség.
 

 Milyen ételeket készítünk?

LEVESEK

FŐÉTELEK

TURMIXOK

ÉDESSÉGEK

KENYEREK

KRÉKEREK

Ételeinkről


Turmixok: Zöld levelekből  ( spenót, mángold, sóska, petrezselyemzöld, zellerlevél, saláták  stb) gyümölcsök hozzáadásával, tisztított vízzel készül. Mennyisége: 5 dl
 
Levesek: Zöldségekből vagy gyümölcsökből készülnek, fűszerek, olajos magvak és tisztított víz hozzáadásával. Mennyisége: 3 dl
 
Főételek: Zöldségekből vagy gyümölcsökből készülnek, olajos magvak , fűszerek hozzáadásával. Mennyisége: 35 - 40 dkg
 
Kenyerek, krékerek: zöldségekből, gyümölcsökből és olajos magvak keverékéből álló, aszalással készülő sós vagy édes kekszek. Mennyisége: 10 dkg
 
Édességek: Gyümölcsök és olajos magvak keverékéből készített sütemények, torták, pohárkrémek. Mennyisége: 10 - 15 dkg

Egyéb információk


Ételeink csomagolása légmentesen lefóliázott dobozokba történik.
Az eltarthatósági idő a csomagoláson feltüntetésre kerül, általában a szállítást követő nap.
A szárított kenyerek, krékerek esetében max. 30 nap. 

Allergén élelmiszerösszetevők listája 

- Az allergén összetevőket az étlapon és a termékcímkén kiemelt betűvel jelöljük. -

1. Glutént tartalmazó gabona (búza, rozs, árpa, zab, tönköly, kamut-búza vagy ezek hibrid változatai) és azokból készült termékek, kivéve 
a) búzából készült glükózszirup, beleértve a dextrózt is(*), 
b) búzából készült maltodextrin(*), 
c) árpából készült glükózszirup, 
d) gabonafélék, amelyből készült párlatot vagy mezőgazdasági eredetű etilalkoholt szeszes italok vagy egyéb alkoholtartalmú italok készítéséhez használják. 
2. Rákfélék és azokból készült termékek. 
3. Tojás és abból készült termékek. 
4. Halak és azokból készült termékek, kivéve 
a) vitaminok vagy karotinoidok hordozójaként használt halenyv, 
b) a sör és a bor derítéséhez használt halenyv és vizahólyag. 
5. Földimogyoró és abból készült termékek. 
6. Szójabab és abból készült termékek, kivéve 
a) finomított szójabab olaj és zsír(*), 
b) szójababból származó természetes vegyes tokoferolok (E 306), természetes D-alfa tokoferol, természetes D-alfa tokoferol-acetát, természetes D-alfa tokoferol szukcinát, 
c) a szójabab növényi olajából nyert fitoszterolok és fitoszterol észterek, 
d) a szójabab növényi olajából nyert szterolokból előállított fitosztanol-észter. 
7. Tej és abból készült termékek (beleértve a laktózt is), kivéve 
a) tejsavó, amelyből készült párlatot vagy mezőgazdasági eredetű etilalkoholt szeszes italok vagy egyéb alkoholtartalmú italok készítéséhez használják, 
b) laktit. 
8. Diófélék, azaz mandula (Amygdalus communis L.), mogyoró (Corylus avellana), dió (Juglans regia), kesudió (Anacardium occidentale), pekándió [Carya illinoiesis (Wangenh.) K. Koch], brazil dió (Bertholletia excelsa), pisztácia (Pistacia vera), makadámia és queenslandi dió (Macadamia ternifolia) és azokból készült termékek, kivéve 
a) diófélék, amelyből készült párlatot vagy mezőgazdasági eredetű etilalkoholt szeszes italok vagy egyéb alkoholtartalmú italok készítéséhez használják. 
9. Zeller és abból készült termékek. 
10. Mustár és abból készült termékek. 
11. Szezámmag és abból készült termékek. 
12. Kén-dioxid és SO2-ben kifejezett szulfitok 10 mg/kg, illetve 10 mg/liter koncentrációt meghaladó mennyiségben. 
13. Csillagfürt és abból készült termékek. 
14. Puhatestűek és abból készült termékek.